کوالکام پس از معرفی تراشه پرچمدار اسنپدراگون ایکس الایت، از نسخه ارزان تر آن با نام اسنپدراگون ایکس پلاس رونمایی کرد. برخلاف شایعات، این تراشه تنها در یک مدل عرضه می شود.

طبق گفته های کوالکام، این تراشه صاحب قدرتمندترین NPU لپ تاپ با توان پردازشی 45 TOPS خواهد بود. این تراشه در صورت فعال بودن محدودیت های سخت افزاری مربوط به ذخیره نیرو، می تواند از پردازنده های Core Ultra 7 155H و Ryzen 9 7940HS بهتر عمل کند. اما در محدوده مصرف انرژی 25 تا 45 وات، پردازنده های اینتل و AMD عملکرد بهتری دارند. همچنین پردازنده گرافیکی آدرنو این تراشه نیز تا توان مصرفی 20 وات، عملکرد خوبی دارد اما بعد از آن از رقبا عقب می افتد.

به نظر می رسد کوالکام بر خلاف رقبا که به دنبال قدرت خام پردازشی هستند، روی بازدهی انرژی بالاتر تمرکز کرده، رویکردی که اپل با سری M خود آن را با موفقیت اجرا کرد. اسنپدراگون ایکس پلاس دارای یک پردازنده مرکزی 10 هسته ای با چینش 6 هسته پرقدرت و 4 هسته کم مصرف است. نهایت سرعت تک هسته آن نیز روی 3.4 گیگاهرتز تنظیم شده است. برای پردازنده گرافیکی، از مدل اختصاصی کوالکام استفاده می شود و بر خلاف ایکس الایت، خبری از پشتیبانی کارت گرافیک مجزا نیست.

این تراشه می تواند از یک نمایشگر داخلی 4K با نرخ نوسازی 120 هرتز و سه نمایشگر خارجی 4K با نرخ نوسازی 60 هرتز یا دو نمایشگر 5K با نرخ نوسازی 60 هرتز پشتیبانی کند. از دیگر ویژگی های این تراشه می توان به پشتیبانی از 64 گیگابایت رم از نوع LPDDR5x با سرعت 8488 مگاهرتز، حافظه داخلی UFS 4.0، نسل چهارم PCIe و اسلات SD نسخه 3 اشاره کرد.

همچنین این تراشه مانند تراشه های موبایلی، از یک پردازشگر سیگنال تصویر (Spectra ISP) بهره می برد که امکان فیلمبرداری 4K HDR یا عکاسی 64 مگاپیکسلی را فراهم می کند. این تراشه از مودم اسنپدراگون ایکس 65 5G نیز پشتیبانی می کند که می‌تواند با هر دو شبکه زیر 6 گیگاهرتز و mmWave سازگار باشد. با این حال، این مودم به صورت مستقیم روی تراشه قرار نگرفته و به اتصال از طریق درگاه M.2 نیاز دارد. سایر امکانات ارتباطی آن شامل پشتیبانی از وای‌فای 7، وای‌فای 6E، بلوتوث 5.4 و نسخه کم مصرف بلوتوث است.

انتظار می رود لپ تاپ های مجهز به اسنپدراگون ایکس پلاس در اواسط سال 2024 به عنوان جایگزین های ارزان تر مدل های مجهز به اسنپدراگون ایکس الایت وارد بازار شوند.

اشتراک‌ها: