در راستای پیشبرد اهداف هوش مصنوعی، غول فناوری کره‌ای، سامسونگ، روز گذشته در انجمن ریخته‌گری خود در کالیفرنیا، مجموعه‌ای از فناوری‌های ساخت تراشه و راهکار های دیگر را برای پیشرفت این پدیده نوظهور معرفی کرد.

سامسونگ در کنار TSMC و اینتل، سومین شرکتی در جهان است که قادر به ساخت نیمه‌رساناهای پیشرفته با آخرین فناوری‌های ساخت است. این شرکت در این نشست، فرآیندهای پیشرفته 2 و 4 نانومتری خود را معرفی و بر اهمیت طراحی ترانزیستورهای پیشرفته موسوم به گیت همه جانبه (GAA) در آینده صنعت تراشه تأکید کرد.

سامسونگ راهکار های یکپارچه را برای نیازهای خاص مشتریان به هوش مصنوعی ارائه می‌دهد. محوریت رویداد اخیر سامسونگ نیز دو فرآیند جدید ساخت نیمه‌رسانای این شرکت یعنی SF2Z و SF4U بود. در میان این موارد، SF2Z گره‌ی پیشرو و سومین تکرار فرآیندهای 2 نانومتری سامسونگ به شمار می‌رود. با وجود SF2Z، این شرکت به همراه سایر تولیدکنندگان تراشه مانند اینتل و TSMC به سمت بهینه‌سازی مصرف انرژی در تراشه‌های خود پیش می‌رود.

منبع: سامسونگ

سامسونگ، مانند سایر شرکت‌ها، تراشه‌های خود را قادر می‌سازد تا از طریق پشت ویفر انرژی دریافت کنند. این ناحیه مقاومت کمتری دارد و طبق گفته‌های سامسونگ، شبکه توزیع برق در پشت (BSPDN) باعث بهبود توان، عملکرد و مساحت (PPA) تراشه می‌شود و ولتاژ ثابت را حفظ می‌کند که برای محاسبات با نیاز به عملکرد بالا ضروری است. توزیع برق در پشت ویفر یا BSPDN مفهوم جدیدی نیست و اولین شایعات مربوط به این فناوری در آوریل سال گذشته مطرح شدند. در آن زمان، منابع زنجیره تأمین تایوانی ادعا کردند که TSMC، از BSPDN برای نوع پیشرفته فرآیند 2 نانومتری خود به نام N2P استفاده خواهد کرد. با این حال، TSMC اوایل سال جاری تأیید کرد که N2P از BSPDN استفاده نمی‌کند، اما نسل بعدی فرآیند ساخت تراشه آن با نام A16 از این فناوری بهره خواهد برد.

دومین فرآیند جدید سامسونگ، SF4U، شامل نسخه‌ی کوچک‌شده‌‌ای از طرح‌های قبلی است. تولیدکنندگان تراشه این کار را کوچک‌سازی نوری می‌نامند و شامل کاهش مساحت قالب تراشه از طریق روش‌های عکاسی است.

سامسونگ جزئیاتی در مورد فرآیند ساخت تراشه نسل بعدی خود به نام SF1.4 نیز به اشتراک گذاشت. SF1.4 آماده شده تا در سال ۲۰۲۷ به تولید انبوه برسد. طبق گفته‌ی سامسونگ، تراشه مذکور مسیر بهبود عملکرد و بازده را به خوبی طی می‌کند. این شرکت همچنین اعلام کرد که تولید انبوه نسل دوم فناوری‌ فرآیند 3 نانومتری خود را در نیمه دوم سال جاری آغاز خواهد کرد.

سامسونگ با توجه به تأثیر هوش مصنوعی بر صنعت نیمه‌رساناها، از یک سرویس ساخت تراشه به نام Samsung AI Solutions نیز رونمایی کرد. Samsung AI Solutions بخش‌های ریخته‌گری، حافظه و بسته‌بندی این شرکت را برای ارائه یک پلتفرم کلید به دست (turn key) ترکیب می‌کند. این فناوری به مشتریان امکان می‌دهد زمان توسعه را کاهش داده و تراشه‌های سفارشی طراحی کنند.

منبع: wccftech

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید