سامسونگ در آستانه رویداد گلکسی آنپکد، از سه حسگر جدید ایزوسل برای دوربین گوشی‌های موبایل رونمایی کرد که وضوح ۲۰۰ و ۵۰ مگاپیکسلی دارند.

این حسگرها (سنسورها) عبارت‌اند از:

  • حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی ISOCELL HP9
  • حسگر ۵۰ مگاپیکسلی ISOCELL GNJ
  • حسگر ۵۰ مگاپیکسلی ISOCELL JN5

جسوک لی، معاون ارشد اجرایی و مدیر ارشد فناوری بخش System LSI Business Team در سامسونگ الکترونیک درباره این حسگرها می‌گوید:

موضع‌گیری جدید این صنعت [در راستای] بهبود عملکرد حسگرهای تصویر و پر کردن خلاء موجود میان دوربین‌های اصلی و فرعی (مانند تله‌فوتو، اولتراواید و…) برای ارائه تجربه‌ای یکنواخت از عکاسی در تمام زوایا است. ما با مجموعه جدید حسگرهای موبایل که آخرین فناوری‌ها را در خود جای داده‌اند، به تعیین استانداردهای این صنعت و پیشبرد مرزهای فناوری ادامه خواهیم داد.

در ادامه مطلب به مشخصات این سه حسگر معرفی شده می‌پردازیم.


حسگر ISOCELL HP9؛ خوراک عکاسی تله

حسگر ایزوسل HP9

این حسگر در ابعاد ۱/۱.۴ اینچ دارای ۲۰۰ میلیون پیکسل ۰.۵۶ میکرومتری (μm) است که به گفته رسانه فون آرنا می‌توان آن را یک فناوری پیشگامانه دانست؛ زیرا حسگر مورد بحث از میکرولنزی جدید و با ضریب شکست بالا ساخته شده که نتیجه آن افزایش ۱۲ درصدی حساسیت به نور و بهبود ۱۰ درصدی عملکرد در فوکس خودکار است.

در شرایط نوری نامساعد، HP9 به‌لطف فناوری Tetra-pixel که نمونه آن را به شکل‌های گوناگون در حسگرهای مختلف دیده‌ایم، هر ۱۶ پیسکل مجاور را به یک پیکسل تبدیل می‌کند. اینگونه علاوه‌بر فشرده‌سازی حجم تصاویر، میزان نور جذب شده در هر پیکسل افزایش می‌یابد و خروجی تصویر مطلوب‌تری را می‌توانیم شاهد باشیم.

از دیگر فناوری‌های HP9 می‌توان به الگوریتم remosaic اشاره کرد؛ این فناوری اجازه می‌دهد تا به لطف ابعاد بزرگ حسگر بتوانید بزرگنمایی دیجیتال ۲ یا ۴ برابری را بدون افت محسوس کیفیت تصویر انجام دهید؛ remosaic همچنین باعث بزرگنمایی لحظه‌ای دوربین در حالت‌های تعیین‌شده می‌شود.

به‌علاوه، این فناوری قابلیت ترکیب شدن با ماژول تله‌فوتو را نیز دارد؛ بدین صورت که اگر ما یک ماژول تله‌فوتو ۳ برابری را با فناوری مذکور ترکیب کنیم، می‌توان بدون افت چشم‌گیر کیفیت تصویر تا ۱۲ برابر بزرگنمایی را انجام داد.


حسگر ISOCELL GNJ؛ ترکیبی از فناوری‌های روز با چاشنی مصرف کمتر انرژی

حسگر ایزوسل GNJ

این حسگر در ابعاد ۱/۱.۵۷ اینچی خود، دارای ۵۰ میلیون پیکسل دوگانه ۱.۰ میکرومتری است. عبارت دوگانه در اینجا به این معناست که هر پیکسل متشکل از دو فوتودیود بوده تا مشابه دید انسان امکان فوکس خودکار سریع و دقیق را داشته باشد.

حسگر GNJ نیز همانند HP9 از میکرولنز اختصاصی سامسونگ با ضریب شکست بالا بهره می‌برد و فناوری بزرگنمایی درون حسگر را نیز دارا است. این حسگر از یک لایه‌ی بهبود یافته ضد انعکاس و با قابلیت عبور نور بالا (ARL) اختصاصی نیز بهره می‌برد که باعث افزایش جذب نور توسط حسگر و کاهش بازتاب‌ها می‌شود.

همه چیز به اینجا ختم نشده و سامسونگ برای حسگر مذکور از عایق‌بندی عمیق ترانشه (DTI) جدیدی نیز استفاده کرده است که نتیجه آن، به حداقل رساندن تداخل میان پیکسل‌ها و ارتقای جزئیات تصویر است. علاوه‌بر این، مصرف انرژی GNJ نیز در حالت پیش‌نمایش (پیش از شروع تصویربرداری) تا ۲۹٪ و در حین ضبط ویدیوی 4k@60fps تا ۳۴٪ کاهش داشته است.


حسگر ISOCELL JN5؛ کارآمد در هر حالت

حسگر JN5

در نهایت می‌رسیم به JN5، حسگر نام‌برده با ابعاد ۱/۲.۷۶ اینچی از ۵۰ میلیون پیکسل ۰.۶۴ میکرومتری میزبانی می‌کند. این حسگر با فناوری درگاه دوگانه انتقال عمودی (Dual VTG) نویز را در شرایط کم‌نور کاهش داده و تصاویر شفاف‌تری را به ارمغان می‌آورد.

به‌علاوه، JN5 فناوری تشخیص فاز چهارگانه فوق‌العاده (Super QPD) را نیز برای فوکس خودکار داراست که باعث می‌شود علاوه‌بر تنظیم فوکس در حالت‌های عمودی و افقی، لرزش بسیار کمی داشته باشد و بتواند جزئیات اشیای متحرک را به‌خوبی ثبت کند.

از دیگر فناوری‌های این حسگر می‌توان به بزرگنمایی درون حسگر مانند دو مدل توضیح داده شده و گِین شیب دوگانه (DSG) اشاره کرد؛ مورد آخر با پردازش سیگنال آنالوگ دریافتی از هر پیکسل توسط دو مدار تبدیل جداگانه که هر کدام گِین متفاوتی دارند و سپس ترکیب خروجی دو مدار، منجر به بهبود عملکرد HDR و عکاسی در محیط‌های کم‌نور و افزایش سرعت فوکس خودکار می‌شود.

ابعاد اپتیکال کوچک JN5 به آن اجازه می‌دهد تا در انواع گوناگون ماژول‌های دوربین اعم از واید، اولتراواید، تله‌فوتو و سلفی استفاده شود؛ اما کاربرد حقیقی این حسگر قطعا در دوربین‌های اولتراواید و سلفی خلاصه می‌شود.

ممنون که همراه دیپ‌ویو بودید

منبع: PhoneArena

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید