نقشه جدیدی که به بیرون درز کرده، نشان می‌دهد که پردازنده‌های Arrow Lake اینتل از سوکت LGA1851 استفاده کرده و با چیپ‌ست سری 800 این شرکت همراه خواهند شد.

مهم‌ترین بخش این لیک، مربوط به افزایش تعداد خطوط PCIe به 32 خط است که نسبت به نسل قبل، افزایش قابل توجهی به حساب می‌آید. این خطوط، امکان استفاده از کارت گرافیک قدرتمندتر با درگاه PCI-Express 5.0 x16 و همچنین دو اسلات M.2 NVMe پرسرعت را فراهم می‌کنند. نکته قابل توجه این است که برخلاف پردازنده‌های نسل قبلی اینتل، هر دو درگاه M.2 از نسل پنجم نیستند، بلکه یکی از آن‌ها از نسل چهارم PCIe استفاده می‌کند.

این افشاگری همچنین خبر از پشتیبانی کامل از حافظه رم DDR5 و کنار گذاشتن DDR4 می‌دهد. انتظار می‌رود سرعت رم در این پلتفرم به شکل قابل توجهی افزایش یابد.

نقشه لو رفته از پلتفرم Arrow Lake اینتل

پردازنده‌های Arrow Lake اینتل مدیریت خطوط PCIe را به شکل بهتری انجام می‌دهند. اینتل با افزایش تعداد خطوط PCIe به ۳۲ خط، توانسته خروجی‌های متنوع‌تری را ارائه دهد. در مقایسه با نسل‌های قبلی، Arrow Lake دارای ۲۰ خط نسل پنجم PCIe و ۱۲ خط نسل چهارم است. این ویژگی امکان استفاده از یک درگاه PCI-Express 5.0 x16 برای کارت گرافیک، یک درگاه M.2 NVMe پرسرعت نسل پنجم و یک درگاه دیگر M.2 NVMe با پهنای باند کمتر نسل چهارم را فراهم می‌کند. برخلاف نسل‌های قبل که درگاه M.2 نسل پنجم نداشتند، این مشکل در Arrow Lake برطرف شده است.

نکته قابل توجه این است که دو خروجی x4 که به CPU متصل هستند، می‌توانند به صورت درگاه‌های M.2 سیم‌کشی شوند. با این حال، این احتمال وجود دارد که خروجی Gen 4 x4 توسط سازندگان مادربورد برای دستگاه‌های خاصی با پهنای باند بالا مانند کنترلرهای تندربوت 4 یا USB4 مجزا مورد استفاده قرار گیرد.

پردازنده های جدید اینتل از خروجی‌های تصویری HDMI 2.1 و DisplayPort 2.1 نیز پشتیبانی می‌کند، هرچند که تصمیم نهایی برای به‌کارگیری این فناوری‌ها در مادربوردهای ارزان‌قیمت بر عهده سازندگان خواهد بود.

سوکت جدید LGA1851 و چیپ‌ست سری 800 اینتل، دیگر از حافظه رم DDR4 پشتیبانی نمی‌کنند و به طور کامل به نسل جدید DDR5 روی آورده‌اند. این پلتفرم از حافظه رم DDR5 روی دو کانال (چهار زیر کانال) با پشتیبانی از یک یا دو ماژول رم در هر کانال استفاده می‌کند. همچنین انتظار می‌رود سرعت رم در حالت معمولی و اورکلاک به شکل قابل توجهی افزایش یابد. حتی ممکن است شاهد کیت‌های حافظه DDR5 با پروفایل‌های XMP 3.0 برای سرعت‌های بالای ۱۰۰۰۰ MT/s باشیم. سازندگان مادربورد می‌توانند از رم‌های استاندارد UDIMM، رم‌های کوچک SO-DIMM و یا حتی نسل جدید CAMM2 پشتیبانی کنند.

چیپ‌ست سری ۸۰۰ اینتل که انتظار می‌رود از مدل Z890 باشد، خطوط PCIe نسل چهارم بیشتری را ارائه می‌دهد و دیگر خبری از خطوط نسل سوم PCIe نیست. این چیپ‌ست همچنین از انواع درگاه‌های USB 3.2 با سرعت‌های 20 گیگابیت بر ثانیه، 10 گیگابیت بر ثانیه و 5 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. هرچند خبری از درگاه‌های USB4 با سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه نیست. سایر امکانات جانبی این پلتفرم شامل چند درگاه SATA با سرعت ۶ گیگابیت بر ثانیه، کارت شبکه Wi-Fi 6E یا Wi-Fi 7 و درگاه‌های شبکه کابلی با سرعت 2.5 گیگابیت بر ثانیه یا 1 گیگابیت بر ثانیه است.

اولین پردازنده‌های سری Arrow Lake-S اینتل در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ همراه با چیپ‌ست Z890 عرضه خواهند شد. این پردازنده‌ها احتمالا از مدل‌های بدون قفل K یا KF باشند. انتظار می‌رود در اوایل سال ۲۰۲۵ شاهد عرضه مدل‌های قفل‌دار پردازنده و چیپ‌ست‌های دیگر این سری مانند B860، H870 و H810 باشیم.

منبع: TechPowerUp

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید