به گزارش یک افشاگر، فناوری تولید فریم (Frame Generation) که نمونه آن را در کارت‌های گرافیک انویدیا و ای‌ام‌دی دیده بودیم؛ اکنون در قالب فناوری الحاق فریم به تراشه‌های موبایل کوالکام می‌آید و اسنپدراگون ۸ نسل ۴ اولین آنهاست.

متن گزارش افشاگر Digital Chat Station (به اختصار DCS)

این افشاگر خوش‌سابقه که با نام مخفف DCS شناخته می‌شود، گفته که پردازنده گرافیکی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ (Adreno 830) از فناوری الحاق فریم (interpolation) بهره خواهد برد و به همین منظور می‌تواند بازی گنشین ایمپکت را در رزولوشن 1080p با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه اجرا کند!

از آنجا که بازی مورد بحث یکی از سنگین‌ترین بازی‌های موبایلی به‌شمار می‌رود، حتی اگر نرخ فریم ۱۲۰ روی پایین‌ترین سطح تنظیمات گرافیکی به‌دست آمده باشد همچنان جای تحسین دارد. به‌علاوه، این افشاگر می‌گوید که در ادامه دو پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۳ و اسنپدراگون ۸اس نسل ۳ هم از این فناوری پشتیبانی خواهند کرد.

شایان ذکر است که گرافیک اسنپدراگون ۸ نسل ۳ نسبت به A17 Pro اپل حدود ۲ برابر توان محاسباتی بیشتری دارد و هنگامی که این موضوع را در کنار فناوری الحاق فریم قرار می‌دهیم، اسنپدراگون ۸ نسل ۴ بسیار رقابتی جلوه می‌کند.


تفاوت فناوری تولید فریم با الحاق فریم چیست؟

در توضیح فناوری الحاق فریم (Interpolation) باید بگویم که این فناوری نوعی از فناوری تولید فریم (Frame Generation) به‌شمار می‌رود و با ساخت فریم‌های مصنوعی میان فریم‌های اصلی یک بازی/فیلم باعث بالا رفتن نرخ فریم و روان‌تر شدن تصویر می‌شود.

البته فناوری اینترپولیشن و فریم جنریشن در عملکرد تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. درحالی که اینترپولیشن فریم‌های میانی را با پیش‌بینی اشیاء از روی فریم‌های اصلی تولید می‌کند، فریم جنریشن این فریم‌ها را به‌واسطه هوش مصنوعی می‌سازد. به این منظور در فریم جنریشن از شبکه‌های عصبی عمیق (DNNs) آموزش دیده استفاده می‌شود تا فریم‌های تولید شده از نظر سطح و دقت جزئیات دست بالاتر را داشته باشند و تصاویر پروضوح‌تری تولید شود.

همین موضوع نیز باعث می‌شود تا فریم جنریشن بر خلاف اینترپولیشن که در تلویزیون‌ها نیز استفاده می‌شود، به سخت‌افزار هوش مصنوعی قدرتمندی برای اجرا نیازمند باشد. اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که فریم جنریشن به‌واسطه عملکرد بهتر و قوی‌تر می‌تواند در مواردی جزئیات تصاویر را نیز در فریم‌های جدید بهبود ببخشد؛ در صورتی است که فناوری اینترپولیشن اگر به‌درستی از محتوا پشتیبانی نکند می‌تواند باعث افت کیفیت، تأخیر، تاری و سوسو زدن تصویر شود.

برای راحتی درک موضوع، در جدول زیر به‌طور خلاصه این دو فناوری را مقایسه کرده‌ایم.

ویژگی / فناوریالحاق فریم (Interpolation)تولید فریم (Frame Generation)
نحوه عملکردفریم‌های جدید را بر اساس فریم‌های اصلی پیش‌بینی و تولید می‌کندبه‌کمک هوش مصنوعی فریم‌های جدید را تولید می‌کند
کیفیت تصویرممکن است باعث افت کیفیت تصویر و تأخیر بیشتری ایجاد می‌کنددقت و سطح جزئیات آن بالاتر و می‌تواند کیفیت تصویر را حفظ کرده و یا افزایش دهد
نرخ فریمافزایش نرخ فریم متوسطبه‌طرز قابل‌توجهی نرخ فریم افزایش پیدا می‌کند
الزامات سخت‌افزارینیاز به سخت‌افزار چندان قدرتمندی ندارد و کم‌هزینه استنیاز به سخت‌افزار قدرتمندی دارد و پرهزینه است
سازگاریبا طیف وسیعی از محتوا سازگاری داردبا تعداد محدودی از بازی‌ها سازگاری دارد
مقایسه فناوری‌های الحاق و تولید فریم

نکته: شایان ذکر است فناوری فریم جنریشن که در کارت‌های گرافیک انویدیا (با نام DLSS) و ای‌ام‌دی (با نام FSR) نیز استفاده می‌شود ممکن است دچار اختلالاتی مانند اینترپولیشن شود، اما همیشه اختلالات پیش‌آمده از نظر شدت و تعدد در پله‌ای پایین‌تر از اینترپولیشن هستند.


آینده بازی‌های AAA اندروید چگونه است؟

به‌لطف فناوری اینترپولیشن و گرافیک قدرتمند و بهینه‌ای که کوالکام در تراشه‌های موبایل خود استفاده کرده می‌توانیم انتظار داشته باشیم تا بازی‌های AAA در صورت بهینه‌سازی به‌خوبی بر روی دستگاه‌های مجهز به پردازنده‌های کوالکام اجرا شوند؛ اما تا زمانی که جای این عناوین بر روی سیستم‌عامل اندروید خالی است جملات بالا آرزویی بیش نخواهند بود.

از طرف دیگر، گزارشی به‌تازگی شنیده شده مبنی بر اینکه عناوین AAA موجود بر سیستم‌عامل گوشی و تبلت اپل فروش خوبی نداشته اند و همین امر سبب شده تا تحلیل‌گران بر این باور باشند که این عناوین مناسب استفاده در نمایشگرهای کوچک و کنترلرهای لمسی نیستند.

بنابراین، اگر اپل نتواند منافع توسعه‌دهندگان را تضمین کند، ممکن است در آینده یوبی‌سافت نیز که شریک تجاری اصلی اپل در این زمینه است توسعه عناوین مهمش را بر روی پلتفرم‌های iOS و iPadOS متوقف کند.

حال اگر آینده صنعت بازی‌های AAA در اندروید را خواهان هستیم، باید منتظر باشیم و ببینیم گوگل، تولیدکنندگان پردازنده‌های موبایل و شرکت‌های فعال حوزه موبایل چه برنامه‌ای برای جذب توسعه‌دهندگان و سرمایه‌گذاران بر روی این بستر (اندروید) دارند.

امیدوارم لذت برده باشید، ممنون که دیپ‌ویو رو دنبال می‌کنید

منبع: Notebookcheck و Wccftech

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید