در رویداد بیلد ۲۰۲۴، مایکروسافت نگاهی کلی از عملکرد CPU Oryon تراشه‌های اسنپدراگون سری ایکس که در شماری از لپتاپ‌های ویندوزی به‌کار رفته بود ارائه کرد. این CPU توسط نوویا (Nuvia) توسعه یافته است؛ یک استارت‌آپ که به‌دست طراحان سابق CPU Apple M1 تأسیس و در سال ۲۰۲۱ توسط کوالکام به مبلغ ۱.۴ میلیارد دلار خریده شد.

مایکروسافت در سال ۲۰۱۹ با کوالکام طراح اصلی سیستم‌های روی چیپ (SoC) مبتنی بر آرم پلتفرم موبایل، برای عرضه سرفیس پرو ایکس با پردازنده آرم همکاری کرد تا جایگزینی بر پردازنده‌های اینتل و ای‌ام‌دی باشد؛ اما تا پیش از ساخت CPU Oryon پردازنده‌های کوالکام هیچ‌موقع انتظارات را برآورده نکرده بودند.

در طول جلسه «معرفی نسل بعدی ویندوز روی آرم» رویداد بیلد ۲۰۲۴، دموی نرم‌افزار Blender Classroom روی CPU Oryon پردازنده اسنپدراگون ایکس الیت با ۱۲ هسته اجرا شد تا به‌طور مستقیم با رقبای اینتل و ای‌ام‌دی مقایسه شود. هرچند این نرم‌افزار به‌صورت بومی (Native) برای معماری Arm64 پورت شده است اما به‌دلیل تفاوت نسخه‌های نرم‌افزار، کدها و تنظیمات نمی‌توان این مقایسه را چندان دقیق شمرد.

اطلاعات بنچمارک Blender Classroom اجرا شده:
بلندر نسخه ۴.۲ آلفا پورت شده به‌صورت بومی برای CPU Oryon
بلندر نسخه ۴.۱ برای نتایج پردازنده‌های اینتل و ای‌ام‌دی
بلندر نسخه ۴.۰ برای نتایج پردازنده‌های گرافیکی

رده‌بندی نتایج بر حسب ثانیه:
۸- گرافیک RTX 4090 OptiX
۱۱- گرافیک RTX 4090 CUDA
۱۵- گرافیک RTX 3090 OptiX
۱۶- گرافیک RTX 3080 OptiX
۲۶- گرافیک RTX 3080 CUDA
۳۶- پردازنده مرکزی (CPU) 2x Xeon 9490H
۳۷- گرافیک AMD RX3800
۳۸- پردازنده مرکزی Oryon
۱۰۰- پردازنده مرکزی Intel Core Ultra 7 155H
۱۵۳- پردازنده مرکزی Intel Core i9-14900K

نتایج نشان می‌دهد که اسنپدراگون ایکس الیت در مقایسه با سرفیس پرو ۹ رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است اما اگر این نتیجه را در کنار نتایج پیشین مک‌بوک ایر M3 اپل قرار دهیم در خواهیم یافت که هر دو تراشه اپل و کوالکام از ای حیث در محدوده عملکردی مشابهی قرار دارند.

شایان ذکر است به خوانندگانی که مشتاق انجام کارهای سنگین سه‌بعدی، واقعیت افزوده/مجازی یا ترکیبی و حتی اجرای بازی هستند بگویم که اگر از اولترابوک‌های آرم انتظار عملکرد سریع و بی‌وقفه‌ای در این کاربری‌ها دارید باید دست نگه دارید و به سراغ خرید یک لپتاپ گیمینگ میان‌رده (مانند Asus Zephyrus G14/16 2024) یا یک هیولای گیمینگ (نظیر Asus Strix Scar 17) بروید که از توان پرداشی بالایی به‌لطف گرافیک اکسترنال لپتاپ بهره می‌برند.

همچنین فهرست برنامه‌های پورت شده برای دنیای محصولات ویندوز روی آرم همچنان محدود است و باتوجه به گرافیک نه چندان قدرتمند اولترابوک‌های پرمیوم پایه، فارغ از اینکه مک انتخاب شماست یا ویندوز نمی‌توان خرید این محصولات را برای کاربری‌های سنگین و حرفه‌ای توجیه کرد.

منبع: Notebookcheck

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید